Kavanozumuzda ki Bulutlar

7 Kasım Kırgızistan'da resmi tatildi,
Annemiz dün gece pinterest'te hızlıca bişeyler ararken göz ucuyla ne yaptığına bakıyordum ki biraz sonra fotoğraflarına bakacağınız aktiviteyi gördüm.Etkanın yaşına uygun değil evet, ama beraber vakit geçirmek adına biraz yaşına göre uyarlayıp yapabileceğimizi düşündüm.
İnşallah biraz büyüdüğünde bunu tekrarlar ve annemize daha az temizlik işi çıkarırız.


Annemizinde yardımıyla parmak poyalarımızı saklandıkları yerlerden çıkarıp bir güzel boya yaptık.Parmak boyalar kurumaya başlayınca etkanın elleride kağıda yapışmaya başladı, bu Etkamın çok hoşuna gitti ve beş on dk kadar sadece bununla ilgilendik.


Sonra boya yaptığı kağıttan şekilli delgeçlerimizle ağaç, çiçek, kelebek ve kar tanesi kestik.
Etka delgeçleri kullanmayı çok istedi ama butonlarının sertliğinden dolayı bir türlü kağıdı delemedi, şimdilik onun yerine bütün ağaçları ben kestim.


Ben ağaçları kesmeye devam ederken Etka'da delgeçlerin yeni bir yönünü keşfetmişti bile.
Vııın vıınnn vııııııın.


Ve ağaçlarımızda hazır artık, şimdi beraber kavanozumuza yapıştırma zamanı.


Kış hazırlıkları yaptığımız zamanlarda annemizden her nasıl olduysa kaçıp kurtulmuş bu şanslı kavanozun altına bir sıra ağaç yapıştırdıktan sonra kalan ağaçlara biraz yapıştırıcı sürüp Etkaya verdim.Etka yapıştırma işini sevdi, ta ki eline yapışmaya başlayana kadar, bi kaç dakika yapıştırma işiyle uğraştıktan sonra sıra geldi kavanoza su doldurup bulutlarımızı yapmaya.


Ben bulutları yapmak için Traş köpüğü almaya gidince Etka hemencecik kendine yeni bir oyun üretmiş, annecikle beraber olup ellerine ne geçtiyse su dolu kavanozu bi güzel doldurmuşlar.
Malzemeleri hazırladığımda bi taraftan delgeçleri suya atıyor, bir taraftanda gülüyorlardı.


Sonrasında Etka annemizinde yardımıyla bulutları bir güzel suyun üzerine kondurdu.Traş köpüğünü sıkmak Etka için biraz zor oldu ama epey hoşuna gitti.Sıra geldi renkli yağmurlara.


Sarı ve kırmızı gıda boyalarını biraz sulandırıp Etka'ya verdik, o da hiç bekletmeden bunları bulutlarımızın üzerine döküverdi, bembeyaz bulutlarımızdan ince ince yağmurlarımızda sızmaya başladı, Aslında en başından beridir amacım oturup Etka ile bu manzarayı seyretmekti ama bu durum çok uzun sürmedi, Etka'nın dikkati biraz sonra dağıldı ve sıkarkan çok eğlendiği bulutları eline alıp masasını bir güzel temizlemeye başladı.


Güzel bir gün geçirdik çok şükür, annemizde epeyce yoruldu.

Bu aktivite daha çok 3-4 yaş çocuklar için uygunmuş, bizde inşallah seneye tekrar deneyeceğiz.

5 comments

8 Kasım 2012 12:57

Yaşına uygun değil demişsiniz ama minik çok eğlenmiş:)) Mutlu olsun yeter.
http://miniklerveanneleri.com/

Adsız
8 Kasım 2012 13:35

A motivating discussion is definitely worth comment. I believe that
you need to write more about this issue, it may not be a taboo subject but usually people
do not speak about such issues. To the next!

Kind regards!!
my page - Oyunu

8 Kasım 2012 17:35

Thank you so much for your comment. Our son is 21 months old,so that it's just for fun. Definitely We want it now.
If he is happy we are happy also:))
See you again..

22 Ağustos 2013 16:43

Severek takip ediyoruz sizi :))) bu delgeçleri uzun süredir arıyorum fakat bulamadım boyutları ve markası hakkında bilgi istesem :) şimdiden teşekkürler sevgiler....

24 Eylül 2013 22:36

@gamzeçok teşekkür ederiz,her zaman bekleriz :) Delgeçleri biz NT kitapevinden almıştık ama internette de satışı vardı, hatta daha büyük kalıpları vardı,geç olsa da yardımcı olabildiysem ne mutlu,görüşmek üzere,sevgiler:)

Yorum Gönder

Teşekkürler

.
Etkaca