Işıklı Masa (Light Table)

Işıklı masa yapma fikri uzunca bir zamandır kafamızın bir köşesindeydi, artık zamanıdır deyip bir hafta kadar önce kolları sıvadık,

Bir masa fikriyle başlamıştı her şey ama kullanışlılık bakımından biraz daha iyi olacağını düşünüp genişçe bir kutu yapmak daha mantıklı geldi, istenirse bir sehpanın üstünde masa gibi de kullanılabilir değilmiy di:)

Yapımı gayet basit aslında ama bizimki bir hafta kadar malzeme olmadığı için bekledi, ta ki zar zor bulduğumuz mat plastik kısmı elimize geçene kadar.

 
Masamızın kasasını banyo atölyemizde tahtalardan yaptıktan sonra içine her elektrikçide bulunabilecek led lambalı şeritlerden 2 metre alarak güzelce yapıştırdık.
Led şeritler böyle bir şey, bizim kutumuz için iki metresi yetti,

Led şeritlerden alınca yanına şebekeden gelen elektriği 12 volta düşürecek ve ledleri yakacak transformatörde alınması lazımdı, çok şükür su geçirmeyen ve boyut olarak da küçüğünü bulup kutumuzun içine monte ettik.

Kutumuzun üstüne ışığı dengeli dağıtıp kısabilecek ve kırılması zor olan  mat beyaz bir plastik yapıştırdık ve ışıklı kutumuz hazır oldu. 

Ve sayı otoyolu ve minik arabalar..
 Araba yok mu, mıknatıslı sayılar,lego parçaları araba olmak için haz

5 comments

18 Kasım 2014 19:03

Harika olmus canim benimde aklimda kocama guvenemiyorum yapmak icin ama denemek istiyorum ellerinize saglik

25 Kasım 2014 16:38

@kübra akkoç hadi Canım yaparsın Canım, bak zor değilmiş, yapanlar var deyin, baktınız hareket yok, haftasonuna kadar bundan istiyorum deyin, bence sınırları zorlayıp yapacaktır:)

23 Eylül 2015 05:57

boyle bir sey nasil yaparim diye bakinirken bu ornegi gormek cok asama atlatti bana ozellikle lamba meselesi kafami kurcaliyordu. Opal levhayi nereden temin ettiniz acaba? Bir de kullandiginiz plastigin ozellegi nasil inceligi vs? Elinize fikrinize saglik

13 Kasım 2015 16:13

@Melek Aydemir Merhabalar Sevgili Melek,faydalı olabildiyse ne mutlu, bir aydan fazla olmuş ancak cevap yazabiliyorum, gecikme için özür diliyorum. Levhayı Türkiyede nerde bulabilirsiniz inanın hiçbir fikrim yok, biz burda (Kırgızistan) yapı malzemeleri satılan bir markette bulup aldık, fikir olur belki, sevgiler:)

26 Ocak 2016 14:43

Masanın boyutları kaca kaç diye sorsam

Yorum Gönder

Teşekkürler

.
Etkaca