Damacana Kaynağına Yolculuk

Hafta sonu şehir içindeki havanın sıcaklığına aldanıp evde boş bekleyen damacanları doldurmak hemde biraz dağ havası alıp karla oynamak için Bişkeğe 15-20 km uzaklıktaki damacanalarımızın kaynağına doğru yola çıktık.


Hava Bişkekte +1,+2 derece civarındaydı, hafta sonları güneş böylesine açmışken birazda olsa oynayabileceğimizi düşünmüştük.


Damacanaları doldurup, zorlu bir köprü ve yokuşun ardından arabaya ulaşınca havanında aslında epeyce soğuduğunu fark ettik.


Damacanayı taşırken üzerimize dökülen damlalar hemencecik donmuş, soğuk iyice kendini hissettirmişti.
Haliyle oynamak pek de mümkün gözükmedi.


Ama dönüş yolunda kimseciklerin ayak basmadığı yerleri görünce dayanamayıp kendimizi karların içine attık.
15,20 metre koşup alelacele arabaya binip bu macerayı da sonlandırmış olduk.


Soğuk havanın, bembeyaz karın apayrı bir güzelliği var, ta ki sıcak bir yuvanız varsa.
Allah herkese sıcacık bir yuva ve gönül nasip etsin.

3 comments

16 Ocak 2013 02:20

Doga harikası bir yer gibi görünüyor...gerçi Doğa nin olduğu her yer harikadir bana göre...

16 Ocak 2013 12:51

@gulsenz kesinlikle öyle :) Kırgızistan da ki pazarları seviyoruz ailecek bozulmamış her köşeye Cafe yapılmamış o kadar çok yere var ki :) yolunuz düşerse bu taraflara bekleriz :))

17 Ocak 2013 00:57

Cok şanslısınız biz Ankara'da alışveriş merkezlerinden kaçıp doga ile başlasa kalabilmek için büyük caba sarfediyoruz. Bu arada tipik turk anneleri gibi soğuk havada etkayi eve tikmadigin için cok şanslı ETka :)) bizde hemen hemen hergüne dışarıya çıkmaya çalışıyoruz millet deli bu kadın bu havada cocuğu dışarı çıkarıyor gibi imalı bakışlar fırlatıyor...norveclilerin bir sözü var " kötü hava yoktur, kötü kıyafet vardır" diye bu sözü benimseyip buna göre hareket ediyoruz...

Yorum Gönder

Teşekkürler

.
Etkaca