Anne-Baba, benim neden rakamlı kek kalıplarım yok ,bana neden almıyorsunuz, benim de kek kalıplarım olsa diye üzülmeyin :)
Benim de böylesi cici kalıplarım yok ama geçen yıl doğum gününde de yazdığım gibi kare-dikdörtgen ya da yuvarlak kek kalıplarını kullanarak da rakamlı pastalar yapılabilir :)
Şablona ulaşmak için
BURAYA bakabilirsiniz.
Bu sene de 3 rakamlı yaptık , işte aşamalı ve rakamlı pasta yapımı :)
Önce yuvarlak kek kalıbı ile 2 tane pandispanya pişirdim.
Pandispanya tarifi 3 yumurta.1 su bardağı şeker,1 su bardağı un karışımı
Denemelerim sonucu pandispanya yapımı ile ilgili edindiğim bir kaç püf noktası ise şöyle
- Yumurta ve şekeri mikserle çırparken 1 yemek kaşığı kadar ılık su ekliyorum. . Bu yüzden unu bir su bardağından biraz daha fazla ekliyorum. Kıvamı anlaşılıyor zaten.
- Pişirmeden önce hava kabarcıkları kalmasın diye kek kalıbını sert zemine bir kaç kez vuruyorum.
- Kalıbın sadece altını yağlıyorum yanlarına yaş sürmüyorum.
- Önce 180 derece ısıda, kabarmaya başlayınca da 150 dereceye düşürüyorum.
- Portakal kabuğu rendesi kullanıyorum.
Hazır olan pandispanyaları soğuduktan sonra ortalarından ikiye ip kullanarak böldüm.
Daha sonra bu şekilde bıçakla kestim.
Sağda ki kesilen parçayı kullanıyoruz.
Pandispanyanın bir tanesi 3'ün üst kısmı diğeri de alt kısmını oluşturuyor.
Kestiğimiz parçaları pastayı hazırlayacağımız tepsiye alıyoruz
Üzerinde ki katları ayırarak içlerine kremasını ve isteğe göre meyve ya da damla çikolata ile kaplıyoruz
İkinci katları kapatıyoruz
Kalan kremayı da bu kata sürüyoruz.
Oda sıcaklığında dinlenmeye bırakıyoruz
Ben beyaz şeker hamurunu çok az mavi gıda boyası ile karıştırıp açık mavi hazırladım.
Şeker hamurunun altına pudra şekeri seperek hamuru merdane ile açtım
Pastayı tamamen kapladıktan sonra kenarlarda kalan parçları bıçakla kestim
Gerisi sizin hayal gücünüze kalmış
İŞte pastamız hazır
Açık mavi üzeri beyaz puantiyeli bir pasta istedik
Gelelim şeker hamurunun en can alıcı noktasına
Pastanızı akşamdan yaptıysanız, aman sabaha kadar üstü açık kalmasın diye sakın streçle falan kapatmayın
Bırakın açık kalsın :))
Aksi halde, sabah kalktığınızda, yanlarından erimeye başlayan bir pasta size günaydın diyebilir.
Sonraaa, çözm bulma adına, bari şeker hamuru kendini toparlasın diye buz dolabına falan da koymayın sakın :)
Soğuk dolaptan çıkan pasta, oda sıcaklığına alınınca, oluşan ısı farkından yine eriyebiliyor.
Oldu ki eridi şeker hamurunuz ,pastanın üstü parladı ışıl ışıl :) sizin için çok kıymetli bir günde sakın ama sakın moral bozmak yok
Hindistan cevizi ile görüntüyü biraz toparlayabiliyorsunuz :)) Bu arada servis edilene kadar tamamen dağılmasa bari diye de dua etmeyi unutmamak lazım :))
Sonuç olarak ,kendi ellerinizle yaptığınız, içinde ne olduğunu bildiğiniz bir pastayı evladınıza ve konuklarınıza ikram etmenin mutluluğu yaşanan her sıkıntıya değer :)