Oyun Grubumuz ve Son Kare :)

İlk defa bu kadar uzun süre yazmadım-yazmadık blogumuza
Neden bilmiyorum ama bu hafta bir türlü elim gitmedi bilgisayara
Belki de hafta başından planımızı yazamamanın-yayınlayamamanın verdiği rehavet olabilir sebebi

Salı günü ilk resmi oyun grubumuzu başlattık
4 çocuk var grubumuzda.2 kız 2 erkek. İlk hafta Etka misafir etti arkadaşlarını.
Ev sahibi anne hazırlıyor aktiviteleri,diğer üç annede çocukların yemesi için pohaça,kek ve meyve suyunu paylaşıyor. Sabah saat 11 ile öğeden sonra 1 gibi bitiriyoruz.
Bizde oğlumla 3 tane aktivite hazırladık,hep birlikte oynadık.Yaşları bir kaç ay farkla aynı sayılır. Sadece Ahmet Fatih abimiz var büyük olarak. Büyük olduğundan mı havasında olmadığından mı bilmem ama Ahmet Fatih'i pek sarmadı grup oyunları. O tek takılmayı ve arabaları tercih etti.
Bakalım bu hafta Zeynep İnci 'nin evinde nasıl oyunlar oynayacağız.

Çarşamba günü matematik-geometrik şekiller günü
Ayın geometrik şekli kare ile ilgili çalışmaları Kare Adam ve Zımpara Kare çalışmalarımızı inceledik. Kare geometrik şekillerle oynadık.
Daha sonra Burada yazdığım tarif ile yağını da biraz artırarak oyun hamuru hazırladım. Daha kıvamlı ve güzel oldu hamur.


Kare kalıplarımızı bulduk sonra oyuncaklar arasında
Hamuru merdane ile açtık ve kare kalıplar ile kare şekiller çıkardık.


Yavaş yavaş ama emin adımlarla kelime kelime ve asla acele etmeden dil gelişiminde ilerleyen Etka kareye KALE yada KARYYE gibi birşey söyleyerek annesini mutlu etmeyi de başardı :))
Sabırla ve cümle kuracağın günlerin de geleceği umuduyla bekliyoruz bakalım :))





6 comments

30 Aralık 2012 22:35

uygulama super olmus..acaba bızde burda benzer bır grup apablırmıyız kı bır dusuneyım...tesekkurler ıyı seneler

30 Aralık 2012 23:36

Bir kaç çocuk bile olsa hatta belki iki çocukla bile şimdilik başlanabilir. biz aslında hafta da bir kitap okuma amaçlı bir araya geliyoruz bu arkadaşlarla ama merkezde çocuklar olmayınca ya kendileri oynuyorlar ya da uyutuyorduk vs:) şimdi sadece çocuklar için salı günleri de ayrıca toplanmaya karar verdik. varsa bir iki çocuk değerlendirin derim.
size de iyi seneler,sevgiler

31 Aralık 2012 02:35

Her gün bugün neler yapmışlar acaba diye bloğunuza girmeden edemiyorum, ama artık ciddi meraklanmaya başlamıştım sizin için, neyse ki kötü bisey yokmuş cok şükür:)) uygulamanız cok İyiymis takip ettigim bir bloggerda İStanbulda evlerinin yakınlarında bir Park'ta yapıyormuş oyun grubunu, bende KUtay biraz daha büyüdüğünde planlamayı düşünüyorum. Hersey asama asama, siz Sabırla cümleleri beklerken ben su an (10 aylığız) ilk adimlarimizi görmenin mutluluğunu yasıyorum, cümleleri kuracağı gunü düşünemiyorum bile :)) Allah her anlarını keyifle görmeyi ve birlikte yasamayı nasib etsin

31 Aralık 2012 03:55

sukur kavusturanaaa :))) bir daha bu kadar ihmal etmeyin ama bizleri:)) bizim oyun grubu da benin sinavlar sebebiyle tehirde..sizinkinin baslamasina cok sevindimm:)) ayricaa Etkaaa!helal kocum sana :)) sşaşirt su anneni!! :)) agir abim,karizmatik oglum benim :)

31 Aralık 2012 16:48

Gülsenz ne mutlu tanışmıyor bile olsak merak eden dostlarımız olmuş burda:) çok teşekkür ederiz iyiyiz çok şükür:) blogun adresini de alırsam canım bende takip etmek isterim fikir olur inşallah:) adımlarını görmüşsünüz az kalmış yarışmamış büyümeyi:)

31 Aralık 2012 17:05

Oyuncu Anneciğim canım sen sınavlarını hakkıyla ver hepsi olur yeniden başlarsınız inşallah :) hem de ne ağır bir kelime için kırk takla attırıyor annesine :))

Yorum Gönder

Teşekkürler

.
Etkaca